onsdag den 1. december 2010

Hvorfor kvinder som grimme mænd

I en undersøgelse, som frigør hemmeligheder om tiltrækning, har psykologer undersøgt, hvordan udviklingen har påvirket hvad der er hot og hvad der ikke i den moderne parring og dating spil.

For mange vil det komme som lille overraskelse. Kvinder ikke nødvendigvis gå for fysiske udseende, men snarere, magt, rigdom og status.

"Det er ikke, som ser ikke sagen for kvinder; de simpelthen betyder mindre end andre ting - især signaler om penge og sikkerhed," psykolog og forfatter Virén Swami fundet.

Undersøgelsen, der er indeholdt i sin bog The Psychology of Physical Attraction, fandt også, at vi er en lavvandet flok, når det kommer til taljemål.

Folk, der er involveret i en ulykke er langt mere sandsynligt, at blive reddet, hvis de er af en normal vægt end deres undervægtige eller overvægtige, jævnaldrende.

Og når det gælder om at tiltrække mænd, det er ikke slimness men WHR - talje-hofte ratio - det er vigtigt.

Medforfatter Adrian Furnham sagde lavere WHR jo bedre, med kvindelige figurer som dem Scarlett Johansson og Marilyn Monroe de mest ønskværdige.

Hr. Furnham sagde samfundet havde ændret sig fra værdiansættelsen skønhed som robust Tarzan typer til perfekt polerede Brad Pitts.

"Vi har alle udviklet sig til at finde andre mennesker attraktive. Men stikord til at anerkende skønhed har ændret sig gennem årene.

"Vi ser stadig ud for ting som tegn på sundhed, et symmetrisk ansigt er attraktiv, fordi folk forbinder det med raske mennesker, der producerer sunde børn.

"Disse dage, vi skal dømme folk først ved deres kropsstørrelse og derefter med ansigtet egenskaber.''