tirsdag den 10. juli 2012

Dating Under Skilsmisse? Ikke så hurtigt ...


Lad os starte med de dårlige nyheder: Du er på vej til skilsmisse. Men den gode nyhed er, at romantik, kærlighed og, ja, ikke engang ægteskab ikke behøver at ende med skilsmisse. Faktisk fandt en undersøgelse af 2.000 nyligt fraskilte mennesker, at næsten 50 procent af fraskilte mænd var ivrige efter at blive gift igen, og 20 procent af fraskilte kvinder havde håbet på at gentage deres tur op ad kirkegulvet. Det er inspirerende nyheder for alle, i håb om at blive ramt af Amors pil igen.

Men er dating under din skilsmisse en god idé?

Selv om det faktisk kan være rigtigt, at "alt er fair i kærlighed," har en smule sund fornuft ikke ondt enten. Og mens jeg aldrig havde lyst til at smide koldt vand på en spirende romance, jeg har nogle visdomsord, som jeg gerne vil dele.

Jeg har en enorm mængde erfaring med at hjælpe enkeltpersoner og par gøre det gennem skilsmisse processen. Og jeg har endda hjulpet mange gennem mere fredelig og venskabelig proces skilsmisse mægling, som kan spare alle en masse tid, stress og penge. I lyset af disse erfaringer, er her min medfølende og kvalificeret rådgivning, hvis du tænker på at hoppe tilbage i dating scene, og måske endda hvis du hører bryllupsklokkerne ringer i din nærmeste fremtid:

Hvis du har startet din skilsmisse proces, ærligt vurdere, hvordan din separation eller skilsmisse er i gang. Er det bestrides eller ej? Er det kræver en masse af din tid og ressourcer? Er det følelsesmæssigt overvældende? Du ønsker at lægge grunden til et nyt, stærkt forhold, mens du er i et "godt sted" følelsesmæssigt, psykologisk og måske endda økonomisk, også. Du vil også være i stand til at bruge din tid og opmærksomhed til din skilsmisse, fordi de beslutninger, du foretager i denne tid vil påvirke dig i de kommende år. Desuden overveje, hvordan din ægtefælle kan reagere, når han eller hun finder ud af, du dating. Er det kommer til at hælde benzin på en stærkt anfægtet skilsmisse? Mere end sandsynligt, er svaret "ja."

Hvis du ikke har startet din skilsmisse proces, så er det vigtigt, at du ved, hvad vejen forude ser ud - så du kan forberede dig selv og fokusere på resultater, du ønsker. Du skal også være opmærksom på, at processen kan være tidskrævende og til tider, udtømmende og vanskelig. Efter alt, er selv den mest mindelig skilsmisse stadig en skilsmisse, og det er den menneskelige natur at føle sig vred, trist og skuffet - og til tider, alle tre på samme tid.

Vær opmærksom på, at der er en mulighed for, at din dating adfærd under skilsmisse kan påvirke forældremyndighed og forældre spørgsmål. Dine børn har ikke opnået endelighed og lukning af skilsmisse, og sætte en ny person i deres liv lige nu ikke er anbefalet af børnepsykologer.

Desuden kan forældremyndighed og forældreskab blive negativt påvirket, hvis din nye kæreste har en tvivlsom fortid. Dette kan yderligere komplicere skilsmisse processen og øge dine advokatomkostninger, hvis fokus bliver denne nye person, i stedet for dig og din egen skilsmisse.

Jeg vil også foreslå, at du være forsigtig med at have din kæreste eller veninde at overnatte, når du har overnatninger med børnene. Uskyldigt, kan børnene kommentar til den anden forælder om, hvordan din kæreste eller veninde "gemt dem i sengen" eller "gav dem morgenmad." Dette kan føre til en følelsesmæssig reaktion fra din ægtefælle og forhindre forligsdrøftelser fra at fokusere på de virkelige problemer. Generelt, hvis du bruger skøn og sund fornuft og gøre en indsats for ikke at udsætte dine børn til din nye kæreste eller veninde, bør det ikke være et problem.

Lykkeligt anden gang 'runde? Måske - måske ikke

Det er interessant at bemærke, at anden ægteskaber har en højere skilsmisseprocent end første ægteskaber. Mens årsagen til denne højere skilsmisseprocent er ukendt, kan det være at nogle af disse anden ægteskaber fik en stenet start, fordi de tidligere ægtefæller ikke beskæftige sig med de følelsesmæssige konsekvenser af deres skilsmisse, og er ikke rigtig klar for et andet forhold - i hvert fald ikke endnu.

Mit bedste råd? Når det kommer til dating under eller lige efter en skilsmisse, stole på både visdom i dit hjerte og intelligens af dit hoved - og ikke en stedet for den anden.