onsdag den 25. maj 2011

Octopus Sex mere sofistikeret end Arm-Wrestling


I årtier har forskerne set blæksprutter som uromantisk enspændere, med parring vaner næsten blottet for komplekse adfærd. Men ny forskning fra University of California, Berkeley, har konstateret, at mindst én art af blæksprutter engagerer sig i sådanne sofistikerede elskov taktik som flirten, passioneret til støtte og holde konkurrenternes på våben «længde.

For UC Berkeley undersøgelse, der for nylig blev offentliggjort i tidsskriftet Marine Biology, været vidne til biologerne en række af komplekse parring adfærd, da de snorklede to meter eller mindre over lavvandede rev i det nordlige Sulawesi i Indonesien. For flere uger, sporede de Octopus Abdopus aculeatus, en daglig arter af blæksprutter, som typisk sport en spiky tan organ på størrelse med en lille orange og 8-til-10-tommers-lange sucker-foret arme.

"Dette er ikke en enestående arter af blæksprutte, hvilket tyder på andre opfører sig på denne måde," sagde Roy Caldwell, en professor i integrativ biologi på UC Berkeley og medforfatter af undersøgelsen.

I naturen, observerede forskerne macho blæksprutter, der ikke bare parre sig med den første kvindelige, der krydsede deres vej. Mange plukket ud af et bestemt køn partner og nidkært bevogtet hende the i flere dage, afværge konkurrenter til det punkt, kvæle dem, hvis de også kom tæt. Når flirt eller kampe, ville de signalerer deres mandighed ved at vise stribet krop mønstre.

Forskere også så små "sneaker" hanner, der bevægede sig ind på intetanende erobringer af maskeret som kvinder. De gjorde dette ved at svømme lav til jorden i feminine mode og ikke vise deres "mand" med brun stribe. Plus, for hannerne, størrelse virkelig betød noget: "Hvis du kommer til at tilbringe tid bevogtning en kvinde, du ønsker at gå til det største kvindelige du kan finde, fordi hun kommer til at producere flere æg," Caldwell sagde. "Det er dybest set en investering strategi."

Caldwell sagde de fleste af hvad vi ved om blæksprutter kommer fra laboratoriet observationer af nogle få arter, der er sammenfattet i bøger som "blæksprutter Behavior" af Roger Hanlon og John Messenger (Cambridge University Press, 1996).

Fordi de er så undseelig havdyr, blæksprutter 'parring ritualer har været svært at få styr på. "De er besat hemmelighedsfuld, ensomme og smukke spooky", Caldwell sagde. "Hvis du ser dem, de ser dig tilbage. Det er svært at studere dem."

Så når UC Berkeley kandidat Christine Huffard, nu en postdoc stipendiat ved Monterey Bay Aquarium Research Institute i Moss Landing, Californien, opdagede en blomstrende samfund af Abdopus aculeatus, mens du gør hende Ph.D. feltarbejde i Sulawesi, blev hun overlykkelig.

"Hver dag i vandet, vi lærte noget nyt om blæksprutte adfærd, sandsynligvis kan lide, hvad ornitologer må have gået igennem efter opfindelsen af ​​kikkerten," sagde Huffard, undersøgelsens hovedforfatter. "Vi indså hurtigt, at Abdopus aculeatus brød alle de" regler "â €" gør det nær modsatte af hver hypotese, vi gerne oprettet på grundlag af akvarium undersøgelser. "

Der er næsten 300 arter af blæksprutte i verden, lige fra den gigantiske blæksprutte i Stillehavet til den lille Octopus wolfi i troperne. Parringen er bogstaveligt talt en blæksprutte livsværk og kan finde sted flere gange om dagen, når dyret bliver kønsmoden. Det begynder som regel med den mandlige blæksprutte stak den kvindelige med sit lange, fleksible, hectocotylus arm og derefter glide den ind i hendes kappe hulrum.

Når sæden pakke er blevet deponeret, hunnen går på pension til hendes den og lægger titusinder af æg, som hun væver ind strenge og lægger til taget af hendes undersøiske bolig. Hun holder æggene ren ved at blæse vandstråler på dem og er i stand til at forlade sit lille for at søge føde i løbet af denne tid. Efter ca en måned, dør æggene klækkes og den svækkede mor blæksprutte. Faderen også dør inden for et par måneder parring, der forlader de nyfødte til at klare sig selv.

"Det er ikke sex, der fører til døden, Huffard sagt. Det er bare at blæksprutter producere afkom én gang i en meget kort levetid på et år. Og som forskerholdet fandt, at once-in-a-lifetime elskoven session er meget mere end bare arm wrestling.

"Dette er den første undersøgelse, der viser et niveau af kompleksitet ikke tidligere kendt i seksuelle adfærd en blæksprutte," Caldwell sagde. "Vi fik det galt før, og hvad dette fortæller os, at vi skal gøre meget mere opsøgende."


mandag den 23. maj 2011

Unge amerikanere ikke vil giftes?


Af Jamie MALERNEE

South Florida Sun-Sentinel

Fort Lauderdale - Hun har en kandidatgrad i uddannelse og et hoved fuld af ambitioner.

Om dagen er hun en lærer. Om natten, skriver hun dramatisk film scripts. Hun er også ved at udvikle en nonprofit vejledning organisation, så en dag hun kan være sin egen chef.

Hendes navn er thailændere Rådet, og på 26, kender hun præcist, hvor hun går i de næste mange år - og det er ikke ned ad kirkegulvet.

"Jeg kan ikke se mig selv blive gift før, måske, når jeg over 30," sagde hun, pause. "Nå over 30 år."

Rådet og andre 20-somethings sige grunden til denne forsinkelse er enkel: i dag, ægteskab er ikke det første skridt til voksenalderen, er det en af ​​de sidste. Endt skolegang, få et godt job, og opnå økonomisk og følelsesmæssig uafhængighed er nu de forudsætninger - forudsætninger, de siger tager endnu længere tid at nå på grund af de stigende leveomkostninger, at den generation tendens klynge sig til deres forældre og deres frygt for skilsmisse .

"Jeg føler pres fra mine bedsteforældre.. De tror jeg får det gamle Men jeg føler, at jeg skal være mere etablerede med min karriere jeg ønsker at føle sig mere selvforsynende," siger Ronit Zargar, 27, som har en kæreste, men er på ingen travlt med at binde knude. "Jeg ser på ægteskabet som en sidste ting. Der er ingen skilsmisse."

Mange unge singler er ikke engang på udkig efter kærlighed. En nylig undersøgelse foretaget af Pew Research Center viser, at mere end en tredjedel af amerikanske singler fra 18 til 29 siger, at de ikke er på udkig efter en romantisk partner.

Nogle kan ikke lide den dating scene. Mange bare ikke har tid. Råd, for eksempel, måtte slippe af med hendes kæledyr fox terrier, fordi hun altid var i orden. Hendes mor, som har mere gammeldags værdier, var skuffet.

"Min mor sagde at have et kæledyr hund er god praksis for en kæreste," Råd sagde med et grin.

I 1970 var kun 15 procent af amerikanerne fra 25 til 29 ugift. Nu næsten halvdelen er ifølge til 2005 folketælling numre.

Census statistik tyder på, at unge voksne, der bor i stater, hvor der er en høj leveomkostninger og et konkurrencedygtigt karriere marked ofte vente længere på at gifte sig. Statistikker viser også, at nutidens unge voksne gør mindre, når der korrigeres for inflation, end folk deres alder gjorde for 30 år siden.

Washington, DC, har den højeste median alder for ægteskab i nationen: 30. Florida har de ældste alder ægteskab for det sydlige (27 for mænd, 25 for kvinder), hvilket ikke overrasker Ches Kanno, 30, en Florida bachelor. Han siger South Florida kultur er mere om fester og klatring virksomhedens rangstige end at slå sig ned.

"I det sydlige Florida, gotta du elsker kvinder hernede, men de er slags overfladiske," sagde han. "De ældre og mere modne jeg får, jo mere kritisk bliver jeg. Jeg ønsker ikke at foretage nogen kompromiser."

Universitetsstuderende Dayana Leon, 23, sagde dating-processen er blevet skumle, med begge køn skulle finde ud af, om en partner er sammenhæng materiale eller falder ind under kategorien "venner med fordele."

"I dag? Glem det. Fyre er bare interesseret i at rode rundt," sagde hun. "Og med alle de feminisme, du ønsker at være lige med de fyre. 'Jamen, hvis han kan gøre det, hvorfor kan jeg ikke?' "

Forsinke ægteskab har sine fordele, forskning viser. Det Nationale Ægteskab Project ved Rutgers University rapporter, at selv om skilsmisse satser hover nær 50 procent for alle amerikanere, par skåret, at i halvdelen ved at vente til at gifte sig efter 25.

Venter gør også en vis økonomisk fornuft. En undersøgelse fra 2004 af RAND Corp, en californisk-baserede forskning nonprofit, viste, at kvinder, der forsinkede ægteskab øget deres løn med en ekstra 4 procent om året for hvert år, de var single. Årsagen, den rapport sagde, var de var i stand til at skifte job nemt, hastighedsoverskridelser forfremmelse.

Det er ikke kun et spørgsmål om penge. Det handler også om modenhed.

David Wallace, direktør for rådgivning på Florida Atlantic University i Boca Raton, sagde mange af dagens 20-somethings er ikke klar til ægteskab, fordi de er dybt involveret i et andet forhold - med deres forældre. Sin generation, husker han, gjorde oprør mod autoriteterne. Denne generation er bedste venner med mor eller far.

"Der er en ny elektronisk navlestreng, og det hedder mobiltelefon. De ringer deres forældre otte, 10 gange om dagen," sagde han.

Nogle børn er særligt tæt samarbejde med en forælder, hvis de har levet med dem gennem en skilsmisse. Ikke overraskende er disse unge voksne er forsigtig, når det kommer til deres egne affærer og tager et løfte, der kan føre til sorg, sagde Nick Wolfinger, en lektor ved University of Utah og forfatter til "Om Skilsmisse Cycle."

Nationens skilsmisse satser hit et all time high i 1981 - om tid mange af dagens 20-somethings var babyer. Samlet set Wolfinger sagde, børn af skilsmisse er ikke kun mere tilbøjelige til at forsinke ægteskab, men de er tredjedel mere tilbøjelige til at aldrig gifte sig.

"De betragter ægteskabet mindre gunstigt, fordi de se, hvor det fik deres forældre," sagde han.

Keisha Witherspoon, 26, sagde, at hendes forældres split havde en anden effekt: Indtil for nylig havde hun ingen idé om, hvad et sundt forhold lignede. Som et resultat, tog det flere år for hende at lære "hvordan de skal behandle mænd, hvordan man taler til mænd, hvordan man respektere dem og værdsætter dem."

"Jeg var meget bitter og ked af, at min far var aldrig rundt, og jeg tog det ud på dem," sagde hun.

For disse unge voksne tænker om ægteskab - og risikoen for skilsmisse - en stadig mere populær baby-trin er at leve sammen.

"Det er næsten som en retssag ægteskab. Du ser de dårlige og de gode dage," sagde Amy Tomas, 26, hvis forældre blev skilt, da hun var barn.

Indtil for nylig boede Tomas med sin mangeårige kæreste. Hun er glad for de gjorde ikke gifte sig, fordi de endte splitte over "trust" spørgsmål.

Mellem 1990 og 2004, næsten antallet af ikke-samme-køn samlevende par fordoblet i USA, optælling data viser. Sammenlignet med 1970 skøn, er praksis op 1.200 procent. Omkring en fjerdedel af alle ugifte kvinder fra 25 til 39 lever sammen med en partner og en anden fjerdedel har levet med en partner på et tidspunkt i fortiden, ifølge en rapport fra 2005 af National Ægteskab projektet.

Men der er faldgruber, sagde David Popenoe, co-leder af National Marriage Project ved Rutgers University. Mens de fleste unge mennesker går ud lever sammen falder chancen for skilsmisse, Popenoe sagde, at det ikke er tilfældet.

"Det er svært at bryde op, når du har været samlevende i lang tid. De glider ind i ægteskab," sagde han. "Det er den inerti effekt."

Popenoe også advarer om, at unges overvældende tro på en "soulmate" kan komplicere tingene, fordi de reelle forhold er rodet.

"Problemet er, at du finder ud af, at denne person ikke er så perfekt," sagde han, "så det er nemt at bryde op og sige:" Nå, nu er jeg nødt til at gå kigge efter min rigtige soulmate. " "

Og der ligger den store dilemma for unge voksne: så mange valg.

På den ene side ser dagens 20-somethings have mere tid til at etablere sig og finde de rigtige mate som en positiv ting, der vil gøre dem stærkere individer og stærkere ægteskab partnere i det lange løb. På den anden side, i mangel af fastsætte regler om, hvornår de skal gifte sig, og svingende normer for relationer Nogle erkender forvirring under forsøget på at navigere denne periode af deres liv.

Nogle unge voksne har reageret på denne noget-går kultur ved at vende tilbage til mere traditionelle værdier. Joshua Kolkana er kun 25, men har allerede været gift i tre år. Han og hans kone er begge kristne, der ventede på at have sex, indtil de blev gift.

"Der er en fred, der kommer fra at vide, 'Ja, det er hvad Herren ønsker for os," sagde Kolkana, en high school præst. "Vores samfund er hele mentalitet er blevet, at vi er vores egne guder, så 'jeg har tænkt mig at gøre, hvad der bringer mig den største glæde." For os var det mere et udtryk for lydighed end: "Er dette den klogeste? "

Rådet, den 25-årige lærer, der er optaget bygning hendes karriere, understreger, at hun ville elske at blive gift en dag. Men for nu, er hun glad for at bare dato og er overbevist om at hun og hendes generation vil få gavn af den ekstra tid til at finde Mr. eller Miss Right.

"Min bedstemor var ulykkelig i sit ægteskab, men hun opholdt sig for familien. Min mor havde problemer, og hun blev skilt. I dag er det ikke kun om, hvem du elsker, eller som kan støtte dig," sagde hun. "Det er begge dele."

לאחר הנישואין, דייטינג עדיין חשוב