onsdag den 25. maj 2011

Octopus Sex mere sofistikeret end Arm-Wrestling


I årtier har forskerne set blæksprutter som uromantisk enspændere, med parring vaner næsten blottet for komplekse adfærd. Men ny forskning fra University of California, Berkeley, har konstateret, at mindst én art af blæksprutter engagerer sig i sådanne sofistikerede elskov taktik som flirten, passioneret til støtte og holde konkurrenternes på våben «længde.

For UC Berkeley undersøgelse, der for nylig blev offentliggjort i tidsskriftet Marine Biology, været vidne til biologerne en række af komplekse parring adfærd, da de snorklede to meter eller mindre over lavvandede rev i det nordlige Sulawesi i Indonesien. For flere uger, sporede de Octopus Abdopus aculeatus, en daglig arter af blæksprutter, som typisk sport en spiky tan organ på størrelse med en lille orange og 8-til-10-tommers-lange sucker-foret arme.

"Dette er ikke en enestående arter af blæksprutte, hvilket tyder på andre opfører sig på denne måde," sagde Roy Caldwell, en professor i integrativ biologi på UC Berkeley og medforfatter af undersøgelsen.

I naturen, observerede forskerne macho blæksprutter, der ikke bare parre sig med den første kvindelige, der krydsede deres vej. Mange plukket ud af et bestemt køn partner og nidkært bevogtet hende the i flere dage, afværge konkurrenter til det punkt, kvæle dem, hvis de også kom tæt. Når flirt eller kampe, ville de signalerer deres mandighed ved at vise stribet krop mønstre.

Forskere også så små "sneaker" hanner, der bevægede sig ind på intetanende erobringer af maskeret som kvinder. De gjorde dette ved at svømme lav til jorden i feminine mode og ikke vise deres "mand" med brun stribe. Plus, for hannerne, størrelse virkelig betød noget: "Hvis du kommer til at tilbringe tid bevogtning en kvinde, du ønsker at gå til det største kvindelige du kan finde, fordi hun kommer til at producere flere æg," Caldwell sagde. "Det er dybest set en investering strategi."

Caldwell sagde de fleste af hvad vi ved om blæksprutter kommer fra laboratoriet observationer af nogle få arter, der er sammenfattet i bøger som "blæksprutter Behavior" af Roger Hanlon og John Messenger (Cambridge University Press, 1996).

Fordi de er så undseelig havdyr, blæksprutter 'parring ritualer har været svært at få styr på. "De er besat hemmelighedsfuld, ensomme og smukke spooky", Caldwell sagde. "Hvis du ser dem, de ser dig tilbage. Det er svært at studere dem."

Så når UC Berkeley kandidat Christine Huffard, nu en postdoc stipendiat ved Monterey Bay Aquarium Research Institute i Moss Landing, Californien, opdagede en blomstrende samfund af Abdopus aculeatus, mens du gør hende Ph.D. feltarbejde i Sulawesi, blev hun overlykkelig.

"Hver dag i vandet, vi lærte noget nyt om blæksprutte adfærd, sandsynligvis kan lide, hvad ornitologer må have gået igennem efter opfindelsen af ​​kikkerten," sagde Huffard, undersøgelsens hovedforfatter. "Vi indså hurtigt, at Abdopus aculeatus brød alle de" regler "â €" gør det nær modsatte af hver hypotese, vi gerne oprettet på grundlag af akvarium undersøgelser. "

Der er næsten 300 arter af blæksprutte i verden, lige fra den gigantiske blæksprutte i Stillehavet til den lille Octopus wolfi i troperne. Parringen er bogstaveligt talt en blæksprutte livsværk og kan finde sted flere gange om dagen, når dyret bliver kønsmoden. Det begynder som regel med den mandlige blæksprutte stak den kvindelige med sit lange, fleksible, hectocotylus arm og derefter glide den ind i hendes kappe hulrum.

Når sæden pakke er blevet deponeret, hunnen går på pension til hendes den og lægger titusinder af æg, som hun væver ind strenge og lægger til taget af hendes undersøiske bolig. Hun holder æggene ren ved at blæse vandstråler på dem og er i stand til at forlade sit lille for at søge føde i løbet af denne tid. Efter ca en måned, dør æggene klækkes og den svækkede mor blæksprutte. Faderen også dør inden for et par måneder parring, der forlader de nyfødte til at klare sig selv.

"Det er ikke sex, der fører til døden, Huffard sagt. Det er bare at blæksprutter producere afkom én gang i en meget kort levetid på et år. Og som forskerholdet fandt, at once-in-a-lifetime elskoven session er meget mere end bare arm wrestling.

"Dette er den første undersøgelse, der viser et niveau af kompleksitet ikke tidligere kendt i seksuelle adfærd en blæksprutte," Caldwell sagde. "Vi fik det galt før, og hvad dette fortæller os, at vi skal gøre meget mere opsøgende."