søndag den 1. maj 2011

Iranske at betale 124 tusind-Rose medgift


En iransk domstol har beordret en mand til at give sin kone den 124.000 roser, lovede han i hendes medgift, efter at hun indgav en klage til at kræve det, rapporter sige.

Kvinden sagde, at hun påstod den medgift, fordi hendes "meget nærig mand" ville ikke engang betale for en kop kaffe, ifølge E'temad avisen.

Den ret har beslaglagt mandens lejlighed, indtil han producerer alle roser.

Under iransk lov kan en kvinde få sin medgift, eller Mahr, på ethvert tidspunkt i løbet af et ægteskab eller når at få skilt.

Gaven bliver ejendom kone at gøre, hvad hun kan lide med.

Det er nødvendigt, for at ægtepagten og ægteskabet i sig selv at være gyldig.

Ifølge E'temad, besluttede kvinden, identificeret som Hengameh, at kræve hele hendes medgift af 124.000 røde roser efter 10 års ægteskab for at "straffe hendes meget nærig mand".

"Kort efter ægteskabet, indså jeg, at Shahin var meget billigt," fortalte hun til avisen. "Han selv nægtede at betale for min kaffe, hvis vi gik til en cafe eller restaurant."

Shahin fortalte retten at han kun havde råd til at give hende fem roser om dagen, og klagede over, at det var hans kones "milliardær venner, som havde sat sådan noget i hovedet".

Men dommeren afviste Shahin's anbringender og beordrede hans $ 64,000 (Â £ 33.000) fladt, der skal konfiskeres, indtil han har købt dem alle.

En langstilket rose koster omkring $ 2 (Â £ 1,09) i den iranske hovedstad, Teheran.

Det er almindeligt i Iran for at tilbyde guld mønter eller ting som Mahr. En iransk mand kan ende i fængsel for medgift gæld.