onsdag den 14. juli 2010

Kvinde Faces Afgifter for Kissing Painting


MARSEILLE, Frankrig (AP) - En kvinde er blevet anholdt på mistanke om at kysse et maleri af den amerikanske kunstner Cy Twombly og udtværing knoglen hvide lærred med sin læbestift, franske justitsmyndigheder embedsmænd sagde lørdag.

Politiet sagde, at de anholdt den kvinde, efter hun kyssede arbejde på torsdag. Hun er at blive retsforfulgt ved en domstol i den sydlige by Avignon på 16 august for "skade på et kunstværk," retslige embedsmænd sagde.

Maleriet, som er værd en anslået 2 millioner dollars, blev udstillet på Museum of Contemporary Art i Avignon. Det er en del af en udstilling dømt til at køre på museet gennem 30 september. Tjenestemænd har ikke givet yderligere detaljer på maleriet.

Twombly er kendt for sine abstrakte malerier kombinerer maleri og tegning teknikker, repetitive linjer og brug af graffiti, bogstaver og ord.

Født i Lexington, Virginia, i 1928, har Twombly boet i Italien i næsten et halvt århundrede. Han vandt den prestigefyldte Golden Lion tildeling på Venedig Biennalen i 2001.