onsdag den 16. februar 2011

Iced Mocha en guide til varig kærlighed?


Næste gang du ønsker at få din mand i humør til kærlighed, droppe ildelugtende parfume eller eau de cologne og bage ham en græskar pie i stedet.

Og hvis din kærlighed interesse er en kvinde, affyret nogle gode og masser slik i munden er en instant turn-on for hende.

Disse er et par af de overraskende resultater, der rapporteres i den nye bog, "What's Your Food Opret? Sådan bruges Food Clues at finde varig kærlighed", skrevet af psykiateren Dr. Alan R. Hirsch.

I næsten to årtier har Hirsch, det neurologiske direktør for lugt og smag behandling og forskning Foundation i Chicago, tilbød nyttige tips om, hvordan lugt og smag påvirker aspekter af vores liv, fra kropslugt og vægttab til sex.

Nu Hirsch har brugt videnskabelig forskning for at tackle kærlighed og romantiske kompatibilitet, som de vedrører vores livretter.

"Mad er en Rorschach Test af personlighed," siger Hirsch, der har afsluttet en undersøgelse, hvor fødevarer præferencer blev brugt til at dechifrere personlighed typer og romantisk kompatibilitet.

Mere end 18.600 Chicago-residenter undergik et batteri af fælles psykologiske tests for at fastslå deres personlighed type. Derefter blev deltagerne stillet spørgsmål om deres mad præferencer.

Forskere opdagede en sammenhæng mellem fødevare præferencer og personlighed typer. Når forskere spørgsmålstegn deltagernes ægtefæller mere end et år, kan de også var i stand til at lokalisere elske kampe og romantisk kompatibilitet.

"Vi efterlader vores personlighed fingeraftryk hele tiden med alt, hvad vi gør fra den måde, vi kam vores hår, eller den stil af sko vi bærer med den model bil, vi kører," siger han. "Men vi har aldrig rigtig udviklet en metode til at afkode disse spor."

Bogen bryder ud fødevarer, smag og dufte af dagens måltider og andre dating situationer, såsom møde for kaffe, is og happy hour.

Fodring hjerte og sind er nogle af disse perler af visdom:

Ambitiøs, uafhængige typer gå til "alvorlig" korn, såsom Raisin Bran, mens det en-dags-på-en-time folk rækker ud efter den knægt ting, ligesom Lucky Charms.

Den dato, der bestiller en ice mokka er livlig, dramatisk og forførende, mens Chai latte drikker kan stressede, mærkelig og pessimistisk.

Favorit ost figurer er også kontrollampe. Cube-elskere er detaljeorienteret perfektionister. Den frisindet, udadvendte som ost formet i stjerner og måner. Og de skivede-typer er konkurrencedygtige, naturlige ledere.

En mad er ikke bare en fødevare, ifølge Hirsch. Når vi spiser, er vi opfylder et følelsesmæssigt behov, der peger på personlighed. Advokater har brugt Hirsch's teknikker under jury valg. Arbejdsgivere samtaler jobansøgere i middagspausen har været kendt for at bruge de spor samt at lokalisere kompatibilitet.

Q: Hvordan kom du op med denne forskning idé?

Hirsch: Jeg opdagede den, mens behandling af patienter, der havde mistet deres lugtesans som følge af hovedtraume. Efter deres ulykker, ikke kun gjorde deres mad præferencer ændrer sig, men deres personligheder ændret sig så godt. Det var logisk at antage, at de to var indbyrdes forbundne på en eller anden måde. Derfra foretog vi en undersøgelse om, hvordan lugtgener kan bidrage til at fremme vægttab. I løbet af denne undersøgelse fandt vi, at kvinder higede chokolade i forskellige punkter i deres menstruationscyklus at afværge depression. Dette gjorde mig til at tænke: Hvis kvinder higede chokolade, når de var lettere deprimeret, betyder det, at andre former for cravings er tegn på deres personligheder eller stemninger på et givent tidspunkt?

Q: Ville det ikke denne information være lidt svært at sluge for dagens kyndige dater?

A: Det rent faktisk gør en masse forstand, hvad vi ved om, hvordan hjernen fungerer. Den del af hjernen, der er involveret med fødevarer præferencer (det olfaktoriske lap) er en del af det limbiske system, "den emotionelle hjerne", hvor personlighed er bosat. Mad præferencer udvikle mellem barndom og alder 7, som er den samme tid personlighed udvikler sig i mennesker. Det gør det plausibelt, at mad præferencer og personlighed er forbundet med hinanden på en eller anden måde.

Q: Hvorfor skulle en singleton behov for disse typer af spor, mens dating?

A: Når du første gang mødes med nogen på en date, du lægger din bedste ansigt frem. Du tror måske, at den person, du er dating er en god person. Men tre måneder senere, du uundgåeligt ende med at sige til dig selv: "Hvem er denne person?" Ingen kan holde denne maske på for evigt. Med tiden kommer dit sande jeg ud. Ved at bruge disse forskellige personlighed fingerpeg, kan du få en bedre fornemmelse af, hvem denne person virkelig er.

Q: Hvordan skulle vi kunne huske, hvad det betyder, at hvis din date bestiller en drink med hindbær vodka eller om det var faktisk den spænding søgende eller bænkevarmer, der foretrak den solide chokoladekanin over hule chokoladekanin?

A: Jeg skrev bogen, og jeg kan ikke huske dem alle heller. For mig, måtte jeg huske en af to quizzer for den sociale oplevelser, jeg er mest sandsynligt, at have med mennesker, mens de spiser snack mad, is eller spise pizza. Folk, der går ud på barer vil måske huske den vodka præferencer, mens en person, der tager sin date ud til Starbucks ønsker at huske kaffen præferencer.

Q: Hvilke præferencer og personlighed markører overrasket dig mest?

A: For eksempel mente vi, at folk, der foretrak vanilleis vil være vejledende for en person, der var blah og kedelig, eller at nogen, der kan lide chili ville være spicier. Vi fandt det stik modsatte. Folk, der kunne lide vanilje var livlig, energisk og livet af livet i partiet. Chili-elskere var mere indadvendte. Vores postdoc teorier var, at måske, hvis du allerede har det i din personlighed, behøver du ikke søge den i din mad. Måske betyder det, at vanille Kjerlige allerede er overstimuleret, og så maden bliver en stabilisator, der hjælper med at berolige dem ned.

Q: Så når det kommer til seksuel ophidselse, fodre din pige en håndfuld gode og Plenty ville fungere bedre end iført Armanis Acqua di Gio?

A: Vi fandt, at når vi målte vaginal blodgennemstrømning, var god og masser og agurk i nr. 1 duft, der forårsagede ophidselse. Hos mænd blev strafferetlige blodgennemstrømningen stoked ved lavendel og græskar pie. Vi kom op med flere teorier, men det bedste var evolutionære karakter. Vores forfædre ville vandre rundt selvstændigt i skoven og samles på steder af en fødevare dræbe. Det er, når vi havde den bedste chance for at finde en mage og procreating. Der kan have været en udsøgt fordel at have stigende penis og vagina blodgennemstrømningen i svar til fødevarer.

Denver Post