søndag den 18. april 2010

The Hidden Forbindelse mellem Silicon bryster og USA's økonomi


De seneste tegn på, at væksten i privatforbruget, er grundlaget for den amerikanske økonomi, bremser? En smut og guffe i udgifterne til kosmetisk kirurgi.

Afmatningen var et varmt emne på mødet i American Society of Plastic Surgeons i Baltimore dette efterår. Et bryst-implantat maker ser antydninger af en afmatning i efterspørgslen. Antallet af vision-korrektion kirurgi synes at være faldende også. "Hele denne realkredit krise gør folk tænker to gange," sagde J. Peter Rubin, en Pittsburgh plastik kirurg. "Det er noget jeg har bemærket, og nogle kolleger har bemærket så godt."

Mens anekdotisk, er industrien chatter de seneste foruroligende antydning af en bredere afmatning i privatforbruget, der tegner sig for 70% af den amerikanske økonomi - og foder til en bredere debat om, hvor dybt en sådan afmatning kan bide. Det store spørgsmål er, om det tredobbelte whammy af faldende huspriser, der stadig høje energipriser og en kreditstramning vil krympe privatforbruget så meget, at nationen glider ind i recession.

Forbrugerne bruger flere penge på bolig, sundhed, uddannelse, rejser, restauranter og andre tjenester - $ 4.6 trillion sidste år - end de gør på mad, benzin, tøj, elektronik, biler og andre varer - $ 3.6 billion. Udgifterne til ydelser som uddannelse og boliger tendens til at være mindre følsomme over for økonomiske udsving. Men diskretionære udgifter, såsom elektiv medicinske procedurer eller flybilletter, er modtagelig for cykliske belastninger.

Forbrugere lyd pessimistisk. På fredag / Reuters University of Michigan's indeks over forbrugernes tilkendegivelser rapporteret et fald i begyndelsen af december til et lavere niveau end en måned siden 1992 - bortset fra de måneder efter orkanen Katrina. Dysterhed blandt lavere indkomster mere end opveje fordele i mere velstående husstande. The Conference Board's undersøgelse er tilsvarende svag.

Ud over stigende pant delinquencies og hjem foreclosures, delinquencies i auto-lånemarked er tikkende op til det højeste niveau i flere år, og långivere er stramme vilkår. Student lån svækker også. Efter Moody's Corp nævnt stigende misligholdelsesrate i studielån som en grund til at overveje nedklassificering noter skabt af First Marblehead Corp, den studerende lån pakkevirksomheden fredag halveret sin udbyttepolitik og sagde, at det ikke ville gøre noget andet tilbyde obligationer understøttet af studielån denne kvartal. (Se relaterede Artikel1.)

Også fredag, Federal Reserve data tydede på kreditkort udgifter er faldet. Forbrugerkredit steg med en årlig rate på 2,3% i oktober, hurtigere end september måneds 1,6%. Men det var mindre end halvdelen af tempoet i tidligere på året, og accelerationen i væksten i kreditkortformat gæld kompensere for anden måned i nedgangen i den kategori, der omfatter auto lån. Credit-kortudstedere har trukket tilbage, med godkendelse satser på tværs af branchen faldt til 33% fra 41% for et år siden, sagde Robert Hammer, administrerende direktør for RK Hammer, en bank-kort rådgivningsvirksomhed. Mange rejser gebyrer og renter.

Brad Tober af Buffalo, NY, der for nylig fik en meddelelse om, at Capital One Financial Corp var at erstatte 9,9% fast rente på hans kreditkort med en variabel rente på omkring 19%. Den 21-årige universitetsstuderende sagde, at han ikke havde betalt en regning for sent eller gjort noget, at han forventede ville føre til en højere sats. En talskvinde for Capital One tilskrives overgangen til "business og økonomiske" faktorer.

Den bredeste mål for forbrugernes udgifter, en der omfatter fødevarer, energi og alle andre godstransport, voksede 2,7% årlig tempo i robust tredje kvartal. Still, prognosemagere forventer en betydelig opbremsning i det igangværende kvartal, et vigtigt til detailhandlere afhængigt ferie salg. Økonomer på makroøkonomisk vejledere, en St. Louis prognoser firma, forventer privatforbruget vokser kun 1,1% sæsonkorrigeret tempo i det igangværende kvartal.

For at være sikker på, nogle økonomer forventer, at økonomien for at holde rullende, uanset hvad forbrugertillid undersøgelser viser. "De undersøgelser er nyttige for at fortælle dig humør af forbrugerne ... men de er ikke så nyttig til at forudsige, hvor meget forbrugerne kommer til at bruge," sagde Dean Croushore, en University of Richmond økonom, hvis forskning tyder på et fald i tilliden don ' t regelmæssigt forløbere nedgangstider i udgifterne. "Vær opmærksom på, hvad folk gør, ikke hvad folk siger. Så længe folks indtægter klarer sig fint, og de har penge at bruge, vil de tilbringe det."

Arbejdsmarkedet har holdt op, et godt tegn, da de fleste amerikanere indkomster kommer fra deres job. Regeringen sagde i går, at arbejdsgiverne tilføjet 94.000 job i november, omtrent gennemsnittet for de seneste seks måneder. Ledigheden konstant ligget på 4,7%.

Men selv her er der nogle tegn på svækkelse. Indledende krav om dagpenge kører på en fire-ugers glidende gennemsnit af 340.000, det højeste siden oktober 2005. Fed politikere 'seneste prognose viser ledigheden stiger til mellem 4,8% og 4,9% næste år, og udsigterne er mørke, da disse fremskrivninger blev foretaget i slutningen af oktober.

Juletiden vil udfylde nogle tomme felter. Forbrugernes køb af big-billet punkter, såsom biler og møbler, er langt mere volatile end køb af tjenester. Når gange får hård, udgifter, der kan udskydes ofte er.

That's, hvor plastikkirurgi kommer ind sidste år, amerikanerne brugte en anslået $ 11.4 milliarder på plastikkirurg gebyrer og formentlig tæt på 4 milliarder dollar mere, når anlægget gebyrer og anæstesi er medtaget i henhold til American Society of Plastic Surgeons.

Breast job og maven putter ikke er omfattet af en forsikring, så patienterne har brug for en luns af kontanter - eller en sund kredit. Hidtil har nedgangen i nogle plastikkirurger kontorer synes at være påvirker big-billet kirurgi snarere end mindre bekostelige procedurer, såsom anti-rynke facial injektioner.

Nogle kirurger siger erhvervsvirksomheder ikke afhente dette efterår så meget som normalt. Andre siger, at de har haft travlt, men har lettere bookinger til næste år. Patienter typisk gå under kniven i januar og februar for at give tid til at hvile, før badedragt vejr ankommer.

Breast-implantat maker Mentor Corp i Santa Barbara, Californien, siger kirurger, der er selskabets kunder har bemærket en nedgang i patient interesse. Siden november sidste år, da Food and Drug Administration tilbage silikoneimplantater til kosmetiske markedet efter en 14-årig delvist forbud, Mentor salg har været stærk. Men virksomheden opdaget nogle foruroligende tegn i slutningen af kvartalet endte 30 september. I et telefonmøde med analytikere, Mentor Chief Executive Joshua Levine, lød en advarende note. Nogle plastikkirurger, sagde han, er at se en drop-off i patient konsultationer, som er "normalt en lille smule af en forløber for lettere kirurgiske kalendere måske 45 til 60 dage ud." Han sagde, at han ikke var sikker på, om en betydelig afmatning var på vej, men advarede: "Hvis vi skal have et reelt problem i en bredere økonomi, vil vi ikke unddrage sig denne."

Investorer behandlet hans bemærkninger som en vendepunkt. Virkningen var forhøjet, fordi den fulgte laser maker Cutera Inc. 's meddelelse om, at det ville ophøre med at yde finansiel vejledning til investorerne. Cutera af Brisbane, Calif, sagde, at "en række faktorer, herunder de seneste tegn på en aftagende marked vækstrate, har gjort det vanskeligere præcist at forudsige vores fremtidige økonomiske resultater." Cutera lasere som benyttes til hårfjerning og hudforyngelse blandt andre æstetiske behandlinger.

Virksomheder, der låner penge ud til forbrugerne for sådanne procedurer sige virksomheden, har været stigende, så hurtigt, at det er næsten umuligt at opdage cykliske svingninger. "Vi har ikke bemærket en ændring i kosmetisk kirurgi," sagde Mike Testa, formand for General Electric Co 's Care Credit enhed, som har specialiseret sig i forbrugernes lån til dental og medicinske procedurer. Men folk i almindelighed forpligter sig til kosmetisk kirurgi og tage et lån måneder senere, så det kan være for tidligt at se en tendens, sagde han.

Care Credit har dog bemærket en nedgang i en anden populær procedure - laser vision-korrektion kirurgi. Bind faldt 10% i oktober, det største fald virksomheden nogensinde har set i sådanne procedurer, sagde Mr. Testa.

I løbet af de seneste fem år eller deromkring, er omfanget af sådanne operationer, fulgte nøje de Conference Board's forbrugertillid indeks, sagde Dave Harmon, formand for Market Anvendelsesområde LLC, en markedsorienteret forskning firma i Manchester, Mo i sidste måned, cut Mr. Harmon hans 2007 estimat af vision-korrektion kirurgi med 2,6% til 1,38 mio. I de seneste år, siger han, 80% af mængdemæssige ændringer i sådanne indgreb kan forklares med ændringer i forbrugernes tillid.