mandag den 13. juni 2011

Kærester Gør mere husarbejde end Ægtemænd


Gifte mænd gør mindre husarbejde end levende i kærester, konstaterer en international undersøgelse.

Men gifte kvinder gør mere husarbejde end deres live-i modstykker.

â € œMarriage som en institution synes at have en traditionalizing effekt på couplesâ € "selv par, der ser mænd og kvinder som ligeværdige, siger â € co-forsker Shannon Davis, en sociolog på George Mason University i Virginia.

Forståelsen af ​​dynamikken af ​​par, der bor sammen, men ikke er gift er blevet mere vigtig som samliv hele verden stiger. Mere end 5 millioner ugifte partner husstande (mere end 10 millioner personer) i øjeblikket findes i USA, ifølge en rapport fra 2006 fra US Census Bureau.

"Jeg gør," bare ikke husarbejde

Forskerne analyserede undersøgelser samledes i 2002 fra 28 nationer, fra 17.636 respondenter (8.119 mænd og 9.517 kvinder) som en del af Familie-og ændring af kønsrollemønstre III Survey. Alle respondenter var enten gift eller samlevende med en væsentlig anden.

Samlet set fandt de mænd tilbragte cirka 9 timer om ugen på husarbejde sammenlignet med kvinder, der har tilbragt mere end 20 timer ugentligt.

"Der er stadig en køn norm, da kvinder gør mere husarbejde end mænd uanset uniontype," sagde undersøgelse holdmedlem Jennifer Gerteisen Marks, der arbejder på en ph.d.-grad ved North Carolina State University.

Uanset parrets relative indtjening eller arbejdstid, samlevende mænd rapporterede mere husstand timer, end gjorde deres gifte kolleger, mens det modsatte var tilfældet for kvinder, med hustruer picking up kosten oftere end levende i veninder.

Ligeværdige partnere

Andre faktorer kom også i spil. Mænd, der raked i mere indtjening end deres partnere har færre timer på husligt arbejde end mænd med lavere relative indkomst. "De i husstanden med større ressourcer vil udnytte disse ressourcer til at forhandle sig ud af husarbejde," skriver forfatterne i september udgaven af ​​Journal of Family Issues.

Par, der ses mænd og kvinder som ligeværdige var mere tilbøjelige til at divvy op gøremål ligeligt. Men selv i "egalitær husholdninger," gifte mænd stadig bidrager mindre til huslige pligter end gjorde deres koner.

"Det er i overensstemmelse med tidligere forskning, som har vist, at roller hustruer og ægtemænd er meget stærke," Marks fortalte LiveScience. "I en samlever forhold er der ikke så stærkt ordineret sociale normer, som sive ned til ting som husarbejde."